Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Τα στοιχεια.

Εκθεση των ΗΕ επισημαίνει ότι οι φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν κατά 18% τον περασμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 92,000 άτομα. Η έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα τη Δευτέρα λέει ότι οι φυσικές καταστροφές του 2005 επηρέασαν τις ζωές 157 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ οι ζημίες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία της έκθεσης συγκεντρώθηκαν από την Διεθνή Υπηρεσία Στρατηγικής για την Μείωση Καταστροφών, η οποία ανήκει στα ΗΕ και εδρεύει στη Γενεύη και το Κέντρο Ερευνών Λουβαίν, του Βελγίου. Η έκθεση αναφέρει ότι πέρυσι υπήρξαν 360 καταστροφές, σε σχέση με τις 305 που σημειώθηκαν το 2004 και τονίζει ότι η αύξησή τους οφείλεται κυρίως στον αυξανόμενο αριθμό πλημμυρών, περιόδων ξηρασίας και ανεμοστροβίλων.

Το Πακιστάν, η Γουατεμάλα και οι ΗΠΑ είχαν το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, ενώ η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ, είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό καταστροφών. Ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Μείωσης Καταστροφών, Σαλβάνο Μπριτσένο, υπογράμμισε ότι επιπλέον απειλές, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η χειροτέρευση του περιβάλλοντος, καθιστούν εκατομμύρια ανθρώπους πιο ευάλωτους στις φυσικές καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: